Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Indiai pávagalamb fajtaleírása

Indiai páva

fantail01

Erős hatást keltő testét teljesen tollal befedett, vízszintes testtartású galamb. A farok kissé tölcsér formájú és felemelt tartású. Rövid lábtollak és többféle fejfelépítés.

Fej
Arányban van az erős testtel, hosszúkás, lehet sima, kontyos, kerek konty rozettával, boltozatos homlok.

Csőr
Középhosszú, nem túl vékony, hússzínű a fehéreknél, sárgáknál, vöröseknél, pajzsosoknál és színes farkúaknál. Szaru színű a dun(sötétbarna,szürkésbarna) fakókéknél, fakókékkovácsoltnál és tükrös farkúaknál. Fekete a feketéknél és a kékeknél. A csőrdudor kicsi és sima.

Szemek
Fehér fej esetén sötétek. Egyéb esetben narancs, gyöngyszínű vagy sötét. Szemgyűrű keskeny, színe a tollazattal harmonizál.

Mell
Széles, kerekített.

Nyak
Középhosszú egyenesen tartott, nem rezeghet.

Hát
Széles, kerek, 3-4 cm a nyak és a farok között. Faggyúmirigy hiányzik.

Szárnyak
A farok alatt hordva nem érintheti a földet.

Farok
Nagy, a tollak egymást fedik, kissé tölcsér formájú. A fejnél 4 cm-rel magasabban hordott. Hátulról nézve nem lehet kisebb ¾ körívnél.

Lábak
Középhosszúak, nem spiccelhet, minden ujjnak egészen a földön kell lenni. Rövid tollakkal tollazott, a lábujjak is fedettek.

Tollazat
Dús, nem lehet ritka.

Színbeütések
Egyszínűek
Fehér, fekete, dun(sötétbarna, barnásszürke) fakó, vörös, sárga, kék fekete szalagokkal, kékkovácsolt, fakókék, fakókék-kovácsolt, milky, sokszínű(almond)

Tükrösfarkú
Vörös, sárga

Színesfarkú
Fekete, vörös, sárga, kék.

Fehérfarkú
Fekete, vörös, sárga, kék, kékkovácsolt.

Pajzsos
Fekete, vörös, sárga, kék, kékkovácsolt.

Tarka
Fekete, dun, vörös, sárga, kék fekete szalaggal, kékkovácsolt, fakókék, fakókékkovácsolt, milky. A színelosztás arányos legyen, lehetőleg a szárny és a farok is tarka legyen (fehér nem lehet)

Színmutatók
Minden színnek egyenletesnek, teltnek illetve tisztának kell lenni. Tükrös széles, folyamatos, fehér farok csíkkal. Színes farok lehetséges színes, fehérfarok lehetséges fehér felül- és alulpárnázott. Pajzsos 7-12 fehér szárnytoll.

Durva hibák
Túl kicsi keskeny test, rezgőnyak, felemelt tartás, himbálódzás, nem eléggé fent hordott farok, hézagos farok, nem eléggé kerek farok forma, lábujjakon járás, nagyon mély állás, nagyon rövid lábtollazat, hiányos konty, lapos homlok, túl hosszú csőr, hiányos színek, durva rajzolati hibák.

Értékelés
Összbenyomás - Testforma - Testtartás és testnagyság, farok forma - Farok tartás és farok nagyság - Nyak és fejpontok - Állás és lábtollazat - Színek és rajzolatok.


fantail02