Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Indiai pávagalamb bemutatása

E szép galambfajta, források szerint Kuvaitból származik.Legnagyobb tenyésztői tábora is itt található.

Hazánkban csak néhány tenyésztője van ennek a galambfajtának. Épp ezért keveset tudunk róla.

1927-ben került be Amerikába több száz darab az egyik állatkertbe,mint kígyóeledel.Ezeket a galambokat azonban nem etették meg a ragadozókkal, hanem az ott dolgozók elosztották őket egymás között. Így az évek során több amerikai államban elszaporodtak.

1945-ben Mrs.Gofilin nevű tenyésztő szép állományt tenyésztett  ki, az ő állítása szerint semmi köze sincs a a rezgőnyakú pávagalambhoz.Még alapanyagként sem használták fel a fajta kitenyésztéséhez.Mrs.Goflin trombita farkú galambnak nevezte éveken át, majd  1950-es években megjelent a felújított standardja és attól kezdve kapta az Indiai pávagalamb nevet.

1976 óta nálunk is elfogadott fajta.

Pár sort a a jövő irányzatáról, a fajta  standard kívánalmakról. Szinte minden szín és színváltozat elfogadott. Erős egyenes testtartása, parádés állású. Farok tollak dúsak és tölcsér alakúak. Feje hosszúkásabb, erősebb, mint az angol vagy magyar pávagalamboké.Fejtetőn közepes nagyságú konty, de semmiképpen nem körfésűs.Csőrdudoruk enyhén erősek és középhosszúak.A nyak közepesen hosszú,arányosan vastag.Mell aránylag széles és kerek.Evezőtollak a farok alatt helyezkednej kel, de nem érintik a talajt. Fartőmirigye nincs.

Sok jó tulajdonsága van. Szelídek, nem verekedősek, másfajta galambokkal is békésen el vannak egy helyiségben.Lábtollaival nem rántják ki a tojást a fészekből.

Szapora,jó nevelő, nem hanyagolja el a fiókákat.Dús faktollaik ellenére elég jól repülnek a háztetőre, de inkább a zöld fűben üldögélnek szívesen. Igazán szép küllemű galambfajta.

Bízunk benne, hogy a jövőben egyre többet látunk majd a kiállítási ketrecekben ezekből a szép formájú galambokból, melyek jelenleg a toll alakzatú galambfajta klubhoz tartozik.